Siste nytt‎ > ‎

Uthus på plass

lagt inn 30. nov. 2015, 12:24 av webmaster olavskilden   [ oppdatert 10. des. 2015, 11:40 ]
Endelig er uthuset på plass på Tåmåsstugua.  Allerede i vår hadde Dag Harald Vasveen reisverket stående ferdig.


 Reidar Brennsæter og Kjell Nikkerud ved Tåmåsstugua.
 I bakgrunnen skimtes Erik Midthus ved det nye uthuset
 Foto: Mina B. Sveen

I sommer ble det tomtet til uthuset, og reisverket ble kjørt på plass og reis etter hvert. I løpet av høsten har uthuset blitt ferdig og gjør stedet litt mer anvendelig. 

Det aller meste av materialene som er brukt til uthuset er gammelt og solid. Reisverket er av 4’’ og 5’’ firkant og er tappet sammen etter gammel teknikk. Gulvet er av gamle 2’’ planker, og taket er av gamle solide bølgeblikkplater. Bare den ytre kledningen er ny. 

 Kjell Nikkerud og Erik Midthus utenfor det nye uthuset

Det var igjen så mye av det gamle uthuset at det lot seg gjøre å finne ut ganske nøyaktig hvordan det hadde sett ut, og hvor det hadde stått. Derfor er det nye en ganske tro kopi av det gamle, og satt opp omtrent der det sto.

Det er mange som har gjort en innsats for å få uthuset på plass, både når det gjelder tomting og reising. Det meste av snekkerarbeidet er utført av Kjell Nikkerud og Reidar Brennsæter, mens Erik Midthus har sørget for å holde det ryddig under byggeprosessen. Han har også hugget ved og sørget for å få denne i hus. Eivind Peder Hveem har hele tiden sørget for å følge opp arbeidet, og vi håper at dette blir en nyttig tilvekst for stedet.